news-details

Altında toparlanma çabası sürüyor

Altın dünkü seansta da alıcılı bir seyir izleyerek, toparlanma yönündeki çabasının ertesi güne taşımış oldu. 1748 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu genel olarak pozitifte kalma çabasını gösterdi. 1751 dolar/ons seviyesinden seansa kapanışını yapan sarı maden, yüzde 0,2 kazançlı günü tamamlamış oldu.

 

Gümüş ise yatay bir kapanış yaptığı bir günü geride bırakırken, 19,12 dolar/onstan başladığı seansı 19,11 dolar/onstan tamamlayarak yerinde saymış oldu.

 

Platin ise günü kırmızıda kapatan tek kıymetli maden olarak öne çıkarken, yeşilde kalma çabasını yarıda bırakmış oldu. 872 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 867 dolar/onstan günlük kapanış yaparak yüzde 0,6 kaybı hanesine yazmış oldu.

 

Paladyum günün en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken, 2000 dolar/onsun üzerine döndüğü bir günü geride bıraktı. 1972 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2026 dolar/onstan günlük kapanışı yaparak yüzde 2,7 kazancı hanesine yazdı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 6 dolar/onsla gerçekleşirken, işlem hacmi ortalamanın üzerinde seyretti.  Toplamda 3.435 kg altın, 4.906 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı