Büyükşehirden Dünya Ruh Sağlığı Günü mesajı
06/12/2025
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ kapsamında, bu yılın teması olan ‘Afet ve kriz dönemlerinde ruhsal desteğe erişim’ konusuna dikkat çekti. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezleri, afet ve kriz dönemlerinde öğrenciler ile ailelerine yönelik psikolojik destek çalışmalarını sürdürüyor.

MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezlerinde görev yapan psikologlar, 6 Şubat depremleri sonrasında 400’den fazla öğrenci ve ailesine psikolojik destek sağlayarak; öğrencilerin yaşadıkları kayıp, kriz ve yas duygularını güvenli bir şekilde ifade edebilmelerine yardımcı oldu.
Merkez, psikolojik ilkyardım yaklaşımıyla hem sahada hem merkezde çalışmalarını sürdürerek, afetin yarattığı ruhsal etkileri en aza indirmeyi amaçladı.

Afet dönemlerinde yaşanan yoğun stres, korku ve belirsizlik duygularının özellikle çocuklar üzerinde uzun vadeli psikolojik etkiler yaratabileceğine dikkat çeken MERCİ ekibi, hem öğrencilere hem velilere bu süreçlerde psikolojik dayanıklılıklarını nasıl koruyabilecekleri konusunda rehberlik ediyor. MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezleri, ihtiyaç duyan öğrencilere ve velilere ücretsiz psikolojik destek sağlamaya devam ediyor.
Hibya Haber Ajansı
Yıldırım'da Kadim Şifa Programı
Büyükşehir, ağaçlandırma çalışmalarına Yahyalı'da devam etti
"Girişimci Kafası Söyleşisi" programı devam ediyor
AKOM’dan sağanak yağış uyarısı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Develi'ye hizmet
Nilüfer’de gönüllülüğün geleceği masaya yatırıldı
Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde eş başkanlar Söker ve Varol oldu
Bursa'da Bir Günlüğüne Veteriner Hekim Oluyorum” etkinliği
Başkan Kocagöz: Esnaf, şehrin en önemli dinamiğidir
"0.5 Akdeniz’in Geleceği Çalıştayı" tamamlandı
Başkan Eşki: Emek ektik, tebessüm hasat ediyoruz
Büyükşehir’den kış destek paketi ve nakdi yardım
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden giyim üretim kursu
Kepez Hayvan Barınağı'nın yapımı başladı
Mersin'de kadınlara yönelik eğitim programı
Buca Belediyesi’nden diksiyon ve sunuculuk kursu
Bakan Kurum'dan Hatay ziyaretleri
Milli Tekvandocular Dünya şampiyonasında 6 madalya kazandı
İstanbul’da ''Garaj Günleri'' başladı
Defne’de araç yangını