news-details

Zafer Partili Tunçer: "29. maddenin yasalaşmasını engelleyin"

Zafer Partisi Sözcüsü Av. Sevda Gül Tunçer, sosyal medya yasası hakkında açıklamalarda bulundu.

Zafer Partili Tunçer, dezenformasyon yasasının 29. maddesinin yasalaşmasını engellenmesi için çağrıda bulundu. Tunçer, “TBMM'de, sosyal medyada dezenformasyon yasası olarak adlandırılan ve 29. Maddesiyle tam anlamıyla sansür yasası olduğunu gösteren bir yasa teklifi görüşülüyor. Yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kimsenin 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılmasını öngören bu yasal düzenleme, bilginin kime göre yanıltıcı olduğunu son derece muğlak bırakıyor.  Her türlü yanıltıcı bilginin şeffaflıktan uzak devlet kurumları eliyle yayıldığı ülkemizde vatandaşın gerçeklere ulaşmasını engellemeyi amaçlıyor. Yasa geçtiği takdirde, gerçek enflasyon rakamlarını, gerçek vatandaşlık verilen sığınmacı sayısını, gizlenen yolsuzlukları, hırsızlıkları, dar alanda yapılan kısa paslaşmaları konuşamayacağız. 1 ila 3 yıl! Bütün vekillere çağrımızdır. Meclisteki görüşmelere ve oylamalara katılın ve 29. Maddenin yasalaşmasını engelleyin.” dedi.

Zafer Partisi, Türk milletinin kaynaklarını yalnızca Türk milleti için harcayacaktır diyen Tunçer sözlerini şunları diyerek tamamladı:

"Türk milletinin kaderini de geçmişinde aynı ortak bedelleri ödemiş olan Türk vatandaşlarının oyları belirleyecek. Vatandaşlık alan sığınmacıların 10 yıl boyunca oy kullanamamasını düzenleyen yasa teklifimize de eğer samimi iseler muhalefetin desteğini bekliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı