Gedik Yatırım: Aralık vadeli endeks sözleşmesi güne hafif alıcılı bir başlangıç yapabilir
01/12/2025
Gedik Yatırım'ın raporunda, aralık vadeli endeks sözleşmesinin 12.141,00 – 12.489,00 seviyeleri arasında hareket ederek dün günü yüzde 1,84 oranında güçlü bir yükselişle 12.457,00 uzlaşma fiyatından tamamladığı belirtildi. Raporda ayrıca şu bilgiler verildi:
"Güne hafif satıcılı bir açılışla başlayan sözleşmede yurt içindeki veri akışları ve kasım ayı enflasyonun iyi gelebileceğine yönelik beklentilerle alımların güç kazandığı bir fiyatlama takip edildi. Sözleşmede akşam seans kapanışı da 12.466,00 puandan gerçekleşti. ABD borsaları dün günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hakim. Avrupa vadelileri ve CFD endeksleri yatay açılışlara işaret ediyor. Aralık vadeli endeks sözleşmesinin güne hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Sözleşmede güçlü bir direnç olarak öne çıkardığımız ve dün de test edilen 50 günlük üssel ortalama (12.480) ile 12.500 seviyesini kısa vadeli direnç noktaları olarak izleyeceğiz. 12.500 üzerine yerleşme sağlanabilirse yükseliş eğiliminin devam edebileceği sözleşmede, 12.535 – 12.560 ve 12.600 seviyeleri direnç olarak takip edilecektir. 12.600 direnci de aşılabilirse 12.625 – 12.660 ve 12.700 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır. Sözleşmede 12.500 üzerinde kalıcılık sağlanamaz ve kar satışları gözlenecek olursa 12.425 – 12.370 aralığı kısa vadeli destek bölgesi olarak izlenecektir. Bu bölge altında 12.330 – 12.285 – 12.240 ve 12.200 seviyelerine doğru geri çekilmeler gündeme gelebilir.
Aralık vadeli dolar/TL sözleşmesi dün 43,4720 ile 43,5180 seviyeleri arasında dalgalanarak günü yüzde 0,11’lik düşüşle 43,4930 uzlaşma fiyatından tamamladı. Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre beklentimiz olan yüzde 3,9’un hafif altında yüzde 3,7 oranında büyüme kaydetti. İSO Türkiye İmalat PMI kasım ayında 1,5 puanlık yükselişle 48,0 seviyesine yükselirken, 50 eşik değerin altında kalmaya devam etti. Diğer taraftan İTO İstanbul Tüketici Fiyat Endeksi kasım ayında aylık yüzde 1,19 ve yıllık yüzde 38,28 oranında artış kaydetti. Veri yarınki TÜFE verisi öncesi yakından izlendi. ABD tarafında ISM İmalat PMI verisi kasım ayında beklentilerin altında 48,2 düzeyinde gerçekleşti. Yurt içinde açıklanan verilerin ardından kurda sınırlı düşüş eğilimleri kaydedildi. Bugün veri akışı sakin seyredecek olup, yarınki enflasyon rakamı piyasaların odağında olacak. Dolar/TL spot kuru, bu sabah saat 08:00 itibariyle 42,46 civarında yataya yakın seyirler izliyor. Dolar endeksi 99,40 civarında bulunuyor."
Hibya Haber Ajansı
Piramit Menkul: Asya hisse senedi piyasalarında karışık seyir devam etmektedir
Piramit Menkul: BIST100 Endeksi pazartesi gününü 11.116 puandan kapattı
Trive Yatırım: Borsalar yeni aya kar satışları ile başladı
İkon Menkul: BIST-100 endeksinin yeni güne yatay bir açılış ile başlaması öngörülüyor
Gedik Yatırım: BIST-100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz
Halk Yatırım: ABD vadelilerinde yataya yakın satıcılı seyir izleniyor
Marbaş Menkul: Avrupa karmaşık seyir azalarak devam ediyor
3I/ATLAS'ın yeni görüntüsü anormal kuyruğunu ortaya çıkardı
A1 Capital'den şirket haberleri
A1 Capital: Brent ham petrol vadeli işlemleri varil başına 63,24 dolara yükseldi
Alnus Yatırım: BİST-100 endeksinin, güne alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz
Bitcoin, Mart ayından bu yana en kötü gününü yaşadı
A1 Capital: Aralık Vadeli 30 Sözleşmesi dünkü işlem gününe 12250 seviyesinden başladı
A1 Capital: BIST100 Endeksi, dünkü işlem gününe 10898 seviyesinden başladı
ABD hisse senedi vadeli işlemleri çok az değişti
Asya-Pasifik bölgesinde referans endeksler çoğunlukla yükseldi
Halk Yatırım: BIST 30 Endeksi son işlem gününde 12,157 seviyesinden günü tamamladı
TCMB'den zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik
İzmir’de Ege Bölgesi İstişare Toplantısı düzenlendi