news-details

Başkan Deniz: “Çaya ve Çaykur’a sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmak demektir”

CHP Rize İl Örgütü, AK Parti Genel Başkanı Hayati Yazıcı’nın Çay Kanunu’nu yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacakları yönündeki açıklamasına tepki olarak 12 ilçede yapmayı planladıkları eylemlerine Ardeşen ilçesinde devam etti.

Eyleme; CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, CHP İl Başkanı Saltuk Deniz, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve partililer katıldı.

Başkan Deniz, çay üreticilerinin promosyon sorununun çözülmediğini belirterek, “Çaykur kendi çalışanlarının promosyon sorununu çözdü ama çay üreticilerinin sorunu devam ediyor. Buradan çağrı yapıyoruz; Tarım Bakanlığı, Çaykur, Rize Ticaret Borsası ve ne iş yaptığı belli olmayan Ulusal Çay Konseyi bir işe yarasın ve çay üreticilerinin promosyon sorununu çözsün.” ifadelerini kullandı.

Kendilerinin çay üreticisini koruyan kanunu meclise sunduklarını iddia eden Başkan Deniz, “Onlar çay üreticisini köle edecek ve Çaykur'u yok edecek çay kanunu meclise sundular. Tepkiler gelince de önce kanunun sahipleri ortadan arazi oldu, kimse sahip çıkmadı ardından kanun teklifinin görüşülmesini 1 Ekim’e ertelediler fakat bugün 11 Ekim daha gündeme bile getiremediler.” dedi.

Başkan Deniz, çaya ve Çaykur’a sahip çıkmanın geleceğe sahip çıkmak anlamına geldiğini söyleyerek, “AK Parti tarafından çıkarılmaya çalışılan kanun, devletin çay tarımındaki sorumluluğunu ve görevini ortadan kaldırarak Türk çayını tamamen sermayeye açacak, çay üreticisini yoksullaştırarak köle edecek. AK Parti tarafından meclis gündemine yeniden getirilecek olan kanun teklifine karşı mücadele etmek hepimizin görevidir.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı