news-details

2022 CIFTIS’a 71 ülke ve uluslararası kuruluş katılacak

2022 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı (CIFTIS) 31 Ağustos-5 Eylül günlerinde Çin Ulusal Kongre Merkezi ve Shougang Parkı’nda düzenlenecek.

CIFTIS’in daimi sloganı “Küresel Hizmetler, Karşılıklı Yarar ve Ortak Paylaşım” ve 2022 CIFTIS’in teması ise “Kalkınmak İçin Hizmet İşbirliği ve Gelecek İçin Yeşil İnovasyon” olarak belirlendi.

Beijing Belediyesi Ticaret Dairesi tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında açıklanan bilgilere göre, dün itibariyle 71 ülke ve uluslararası kuruluş CIFTIS’de boy göstereceğini açıkladı.

Alınan bilgilere göre, 2022 CIFTIS’de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Almanya ve İngiltere gibi 59 ülke ve Dünya Meteoroloji Örgütü ve UNESCO da dahil olmak üzere 12 uluslararası kuruluş, ülke ve uluslararası örgüt merkez ofisi adına sergiler düzenleyecek. Bunlar arasında hizmet ticaretinde ilk 30 sıradaki 17 ülke yer alıyor. BAE, İsviçre, İtalya, Avustralya, Norveç, Pakistan, Kuzey Makedonya, Burundi, Lihtenştayn ve Kıbrıs’ın da aralarında bulunduğu ülkeler ilk kez kendileri adına sergiler açacak.

Dün itibariyle bin 407 işletmenin çevrimdışı olarak fuara katılacağı duyuruldu. Bu sayı geçen yıla göre yüzde 13,8 arttı. Bu şirketler arasında 446 tane Fortune 500 ve endüstri lideri şirket bulunuyor.

2012’den bu yana Çin’in hizmet ticareti ithalat ve ihracatı yıllık ortalama yüzde 6,1 büyüdü. Çin’in hizmet ticaretinin ölçeği devamlı olarak 8 yıldır dünyanın ikinci sırasında yer alıyor.

Öte yandan basın toplantısından verilen bilgilere göre, 2021 CIFTIS’in önemli bir kazancı olarak Beijing Menkul Kıymetler Borsası’nın resmi piyasaya sürülmesinden bu yana geçen bir yılda çeşitli kurumsal düzenlemeler etkin bir şekilde yürütülmüş, finansman ve işlem fonksiyonları sürekli güçlendirilmiş ve beklenen reform hedeflerine ulaşılmıştır. Beijing Menkul Kıymetler Borsası’nın açılışından sonra nitelikli yatırımcı sayısı 5,1 milyonu aştı. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı