news-details

Xi Jinping, 5. Çin-Afrika Medya İşbirliği Forumu’na tebrik mesajı gönderdi

Cumhurbaşkanı Xi Jinping bugün 5. Çin-Afrika Medya İşbirliği Forumu’na bir tebrik mesajı gönderdi.

Xi Jinping mesajında, Çin ve Afrika ülkelerinin ortak bir kader topluluğu oluşturduğuna dikkat çekerek, Çin ve Afrika medyasının karşılıklı güven ve işbirliğinin artırılmasında, dünya barışının korunması ve küresel kalkınmanın ilerletilmesinde önemli sorumluluklar üstlendiğini belirtti.

Xi Jinping mesajında ayrıca, Çin-Afrika Medya İşbirliği Forumu’nun kurulmasından bu yana geçen on yılda, Çin ve Afrika medyasının diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesi için önemli bir platform sağladığını ve Çin ve Afrika medeniyetleri  arasında değişim ve karşılıklı deneyimlerden yararlanma ve Çin-Afrika kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığının derinleştirilmesinde olumlu bir rol oynadığını dile getirdi.

Xi, Çin ve Afrika medyasının Çin-Afrika dostluk ve işbirliği ruhunu desteklemeye devam ederek, kültürel temasların ilerleticisi, adaletin bekçisi ve küresel kalkınmanın destekleyicisi görevini tüm olanaklarla yerine getirmesi, yeni dönemde Çin ve Afrika’nın hikayesini ortaklaşa anlatması, tüm insanlığın ortak değerinin yaygınlaştırılması için zeka ve güç katmaya devam etmesini arzuladığını belirtti.

Ana teması “Yeni Vizyon, Yeni Kalkınma, Yeni İşbirliği” olarak belirlenen 5. Çin-Afrika Medya İşbirliği Forumu, Beijing’de bugün Çin Medya Grubu (CMG), Beijing Belediyesi Halk Hükümeti ve Afrika Radyo Birliği tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı