news-details

“Çin, dünyada barış ve gelişmenin motoru”

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping, ÇKP 20. Ulusal Kongresi’nde sunduğu raporda, Çin’in dünya barışı ve gelişmesini hızlandırmak ve insanlığın kader ortaklığının oluşturulması için yoğun çaba harcayacaklarını açıkladı. Birçok ülkeden uzmanlar, Çin’in kendi ilerlemesini sürdürürken, dünyada barış ve kalkınmanın hızlandırılmasında da aktif rol oynadığını savundu.

Nikaragua’da küresel işler alanında önde gelen uzmanlardan biri olan Capella basına verdiği demeçte, “Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in söz konusu raporda insanoğlunun önceden görülmemiş meydan okumalarla karşı karşıya bulunduğunu dile getirmesi, bende en derin izlenimi bıraktı. Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin’in öteden beri dünya barışını korumak için çaba harcadığını vurguladı. Bu, Çin’in sadece kendi gelişmesine odaklanmakla kalmayıp, aynı zamanda küresel istikrarın korunmasında önemli rol oynayacağını gösterdi.” diye konuştu.

Hindistan’da önde gelen Çin uzmanlarından Prasson Sharma basına verdiği demeçte, “ÇKP 20. Ulusal Kongresi’nin ardından, dünya, Çin’in daha çok iş birliği fırsatı sağlamasını bekliyor. Çin’in dışa açılmayı derinleştireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Çin zaten küresel ticaret, halklar arası değişim, inovasyon gibi alanlardaki iş birliğinin önemli itici gücü konumundadır.” diye konuştu.

ABD Kolombiya Üniversitesi Ekonomi Profesörü Jeffrey Sachs basına verdiği demeçte, “Geçen 10 yıl içinde Çin Kuşak ve Yol inisiyatifini ortaya koydu. Günümüzde bu inisiyatifin sürdürülebilir kalkınma konsepti dünya için önemli katkılar sağladı.” diye konuştu.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı