Başkan Dalgıç: Mudanya'da toprak altında bir şehir yatıyor

Başkan Dalgıç: Mudanya'da toprak altında bir şehir yatıyor

03/07/2025

Mudanya Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısı, Belediye Başkanı Deniz Dalgıç başkanlığında Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Mecliste, Ömerbey Mahallesi’nde bulunan ve Myrleia Antik Kenti’ni de kapsayan 18 parselle ilgili “Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği” kabul edildi.

Başkan Dalgıç, alanın rekreasyon bölgesine dönüştürüleceğini, plan değişikliği kapsamında Mudanya’nın trafik yoğunluğunu azaltacak kavşak ve çevre yolu düzenlemelerinin de yapılacağını açıkladı. Başkan Dalgıç, Myrleia alanının genişletilmesinin amaçlandığını söyleyerek, “Toprak altında bir şehir, bir tarih yatıyor. Küçük de olsa ortaya Aizanoi, Efes antik kentleri gibi bir şehir çıkacaktır. Çok kıymetli bir yer. Bastığımız her yerde tarih var” dedi.

Bölgede yer alan Küçük Sanayi Sitesi’nin Işıklı’ya taşınmasıyla ilgili de bilgi veren Başkan Dalgıç, “Bir kooperatif modeliyle burada yeni bir alan oluşturulacak. Esnafın endişesi, hak kaybı yaşamamak. Ancak herkesin tapusu var, herhangi bir kayıp söz konusu olamaz. Üstelik kurulacak kooperatifle birlikte ek kazanımlar sağlanabilir” dedi.

Mecliste ayrıca, Çekrice Mahallesi’ndeki lojman ve binanın İl Sağlık Müdürlüğü’ne ücretsiz olarak tahsis edilmesi de kabul edildi.

Toplantıda, Meclis bünyesinde Çevre ve İklim Değişikliği, Hayvan Hakları ile Gençlik ve Spor Komisyonlarının kurulması da karara bağlandı.

Görüşmelerin ardından Başkan Dalgıç, alınan kararların önemine dikkat çekerek, “Bu, bizim meclisimizin becerisi. Birlikte, herkesin gıptayla baktığı çok önemli kararlar alıyoruz. Herkese örnek oluyoruz. Çözülemeyen, kangren olmuş pek çok konuyu biz çözüme kavuşturuyoruz.” diye konuştu.

  Hibya Haber Ajansı