Başkan Tugay, İzmir’in çöp sorununun çözümü için çalışmaları anlattı
03/11/2025
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentin atık bertaraf sistemleri için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Tugay, Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi’nde heyelan riski nedeniyle tedbirli bir süreç yürütüldüğünü ve alanın kullanımında teknik bir sorun bulunmadığını belirterek, “Alanın kullanımıyla ilgili teknik bir sorun yok. Bazı vatandaşlar tepki gösteriyor, saygım sonsuz, itirazım yok. Ama şu bir gerçek; orada şu anda çevreye zarar veren bir durum yok. Gereken önlemler alınıyor” dedi.
Başkan Tugay, İzmir’de günde yaklaşık 6 bin ton atığın toplandığını ifade ederek, “Göreve geldiğimden beri de 11 tane alan başvurumuz var. Kemalpaşa’da yaptığımız çalışmalar var. Hiçbirinde sonuç alamadık. Bu süreç bizim dışımızda. Bakanlık tarafında istediğimiz gibi yürümeyen bir süreç var. Kimseyi suçlamak için söylemiyorum” ifadelerine yer verdi.
Çöpün siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurgulayan Tugay, “Bir problem yaratmaya çalışıyorlar. Bu problem emin olsunlar herkesin problemi. Bu sadece İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sorunu olarak tarif edilemez. Hep beraber İzmir’e sahip çıkacağız. En sağlıklı çöp bertaraf sistemini kurmak hepimizin boynunun borcu. Ben üzerime düşeni yapıyorum, yapmaya devam edeceğim” dedi.
Tugay, İzmirlileri kentteki atık yönetimine sahip çıkmaya davet ederek, “Mümkün olduğunca az atık üretmek, çok dönüştürmek ve en sağlıklı çöp bertaraf sistemini kurmak hepimizin boynunun borcu. Herkes görevini yaparsa zaten ortada sorun kalmaz” sözlerini aktardı.
Hibya Haber Ajansı
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Ahmet Gülhan için taziye mesajı
İletişim Başkanı Duran'dan Ahmet Gülhan için taziye mesajı
Sanatçı Ahmet Gülhan hayatını kaybetti
Kırşehir’de “Çocuğun Üstün Yararı ve Kurumlar Arası İş Birliği Çalıştayı” başladı
Marmaris Kültür ve Sanat Evi yeni dönem kurslarıyla açıldı
11. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı açıldı
Başkan Hürriyet, Akademik Odalar Birliği heyeti ile görüştü
Elon Musk, 3I/Atlas'ın "uzaylı uzay gemisi” olabileceğini iddia etti
Mamaklı Boksörler Cumhuriyet Kupası’ndan 4 madalya ile döndü
Çorum’da okul çevresindeki bakkal ve büfelere denetim
Nilüfer’de iklim krizi odağında Tek Sağlık Sempozyumu
Başkan Altay, Hadim'de ziyaretler gerçekleştirdi
Başkan Başdeğirmen, Bursa’daki Ispartalılarla Helva Kabune Günü'nde buluştu
Başkan Kotan, pazar esnafını ziyaret etti
Karacabey Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, İnegöl Belediyespor'u mağlup etti
Başkan Gürel, lösemili çocuklarla bir araya geldi
Bakan Tekin: YLSY bursu ile yurt dışına gönderilen öğrenci sayısı yaklaşık 22 bine ulaştı
Başkan Kotan, işçilerle fasulye hasadı yaptı
Başkan Doğan’dan ilçelere park müjdesi
Kepez’den Mobil Sağlık Merkezi hizmeti