Büyükşehir, 2019 yılından bu yana 8 bin 300’ü aşkın kadın üreticiye ulaştı

Büyükşehir, 2019 yılından bu yana 8 bin 300’ü aşkın kadın üreticiye ulaştı

14/10/2025

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda kadın üreticilere yönelik desteklerini artırarak hem tarımsal üretimi sürdürülebilir kılmayı, hem de kadınların ekonomik hayata daha güçlü katılımını hedefliyor.

Büyükşehir, 2019 yılından bu yana 45 farklı proje kapsamında 8 bin 300’ü aşkın kadın üreticiye ulaştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan Ziraat Mühendisi Pembegül Şeker, “Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak 2019 yılından bu yana 45 farklı proje kapsamında 8 bin 300’ü aşkın kadın üreticimize ulaştık. Lavanta, nergis, badem, ceviz, zeytin fidanı, arıcılık, organik tarım, yerel tohumların korunması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi kapsamında, birçok kadın üreticimize destek veriyor ve pozitif ayrımcılık yapıyoruz.” dedi.

Çocuk yaşlardan beri hayvan yetiştiriciliği yapan Havva Kara ise “Yazın Mara’da, kışın da sahildeyiz. Hayvancılıkla geçiniyoruz. Ekin eker, harman kaldırırız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın sağladığı güneş enerjisi panelinden faydalandık. Panel yokken ateş yakıyor, onunla işimizi görüyorduk. Güneş paneli geldiğinden beri rahatladık. Televizyon izliyor, dünyadan haberimiz oluyor. Vahap Başkanımız geldiğinden beri, kadınlara ve bütün çiftçilere destek oluyor.” diye konuştu.  

  Hibya Haber Ajansı