Düzce Belediyesi'nden çevre denetimi

Düzce Belediyesi'nden çevre denetimi

23/07/2025

Temizlik kampanyasının üçüncü gününde Nusrettin Mahallesi'nde yürütülen kapsamlı çalışmalar sırasında, çevreyi kirleten kişi ve işletmelere cezai yaptırımlar uygulandı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen kampanya kapsamında, kaldırımları işgal eden eski koltuklar iş makineleriyle kaldırıldı. Yere atılan çekirdek kabukları, ambalaj atıkları ve diğer çöpler ekipler tarafından tek tek toplandı. Cadde ve sokaklar süpürülerek titizlikle yıkandı.

Zabıta ekipleri, denetimlerde iş yerinin önünü kirlettiği tespit edilen bir esnafa cezai işlem uygularken, çevreyi kirleten herkesin benzer yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı vurgulandı.

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Emin Tangüner, temizlik kampanyasının Cedidiye Mahallesi'nde başladığını, ardından Burhaniye ve son olarak Nusrettin Mahallesi'nde sürdürüldüğünü ifade ederek, “Tüm cadde, sokak ve parklarda genel bir temizlik yürütüyoruz. Çöp toplama, atık kaldırma ve yıkama yapıyoruz. Sabah erkenden arkadaşlarımız çalışmaya başlıyorlar. Bu sırada vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı da ciddi şekilde uyarıyoruz” dedi.

Bazı vatandaşların çevreyi kirletmeye devam ettiklerini ifade eden Tangüner, “Biz temizleyeceğiz, ancak kirletenlere de göz yummayacağız. Gerekli cezai işlemi uygulayacağız. Amacımız vatandaşlarımıza ceza kesmek değil, çevremizi temiz tutmak. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık ve hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tangüner, “Temiz Şehir Düzce” sloganıyla yürütülen kampanyanın diğer mahallelerde de süreceğini ve kamera ile saha denetimleri sayesinde çevreyi kirletenlerin tespit edilerek cezalandırılacağını söyledi.

  Hibya Haber Ajansı