Düzce Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ihale süreci tamamlandı
07/12/2025
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve ihaleyi alan Studio Evren Başbuğ Mimarlık-Mühendislik şirketi sahibi Evren Başbuğ, basın mensuplarıyla ile bir araya geldi. Aziziye mahallesindeki Atatürk Devlet Hastanesi yanında bulunan 37 dönüm arazi üzerine inşa edilmesi planlanan 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin projesinin detayları kamuoyu ile paylaşıldı.
Yaklaşık 80 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni hastane binasında Düzce’nin sağlık alanında ihtiyacı olan bütün bölümlerin olacağını ve proje uygulamalarının ardından yeni hastanenin inşaat çalışmalarına hızla başlanacağını belirten Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, konuşmasında şunları söyledi:
“Bu proje daha önce Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait fidan bölgesinin Sağlık Bakanlığı’na tahsisi çalışmalarıyla başlayan bir iştir. Biz bu şehri planlıyoruz, bu bölgede bir sağlık kampüsü olmasını sağlamaya yönelik attığımız adımlardan birisidir. Şehrin önümüzdeki yıllarda gelişim akslarını planlıyoruz. Bizim istediğimiz Düzce’nin bir sağlık kampüsü olsun, insanlar geldikleri zaman bütün tedavilerini o kampüste olabilsinler. Bu maksatla devlet hastanesinin olduğu bölgeyi tercih ettik. Projeler tamamlandığında toplamda bin yataklı bir hastane olacak. Bu alanın kapasitesini artıracak şekilde planlanmasını istiyoruz. Biz de belediye olarak işin tamamen arkasındayız ve takipçisiyiz.”
Toplantı Proje Mimarı Evren Başbuğ’un sahibi olduğu firmanın geçmişi ve proje hazırlama süreci hakkında teknik detayları aktarmasının ardından sona erdi.
Hibya Haber Ajansı
Diyarbakır’da 3. Amed Uluslararası Film Festivali'nin açılışı gerçekleşti
Yumaklı: Türkiye 23 yılda toplumsal dönüşümünü başarılı şekilde hayata geçirmiştir
Bakan Tunç’tan Van depremi için geçmiş olsun mesajı
Vali Aktaş, Kocaelispor-Kasımpaşa karşılaşmasını izledi
Gemlik Sosyete Pazarı'nda denetimler
Sakarya’da kaçak tütün operasyonu
Gemlik'te çocuklara yönelik etkinlikler sürdürülüyor
Çin’in döviz rezervi arttı
Osmaniye’de Uluslararası Yarı Maraton tanıtım toplantısı yapıldı
İzmir’de 25. Seferihisar Mandalina Şenliği düzenlendi
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Takımı galibiyetle devam ediyor
Siverek Belediyesi'nden Ağrı Kadın Futbol Takımı'na destek
Derecik Vadisinin kanalizasyon sorunu çözülüyor
İstanbul’un bazı bölgelerinde metrekareye 67 kilogram yağış düştü
Özdağ: Emekli ve asgari ücretlinin maaşı en az 45 bin lira olması gerek
Başkan Güler, Hamsi Festivali'ne katıldı
Büyükşehir’den ihtiyaç sahiplerine odun desteği
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden medikal malzeme desteği
Başkan Tugay, Abdal Musa için düzenlenen lokma duasına katıldı
Siyasetçi İsmet Sezgin, Aydın'da anıldı