Gedik Yatırım: Aralık vadeli endeks sözleşmesinin hafif alıcılı başlaması bekleniyor
20/11/2025
Gedik Yatırım'ın değerlendirmesinde, aralık vadeli endeks sözleşmesinin 12.027,00 – 12.327,00 seviyeleri arasında hareket ederek dün günü yüzde 2,07 oranında bir yükselişle 12.262,00 uzlaşma fiyatından tamamladığı belirtildi. Hafta içerisinde dip oluşturma çabasının gözlendiği sözleşmede dün yükselişlerin güç kazandığı bir fiyatlamanın takip edildiği vurgulanırken şu bilgiler verildi:
"Sözleşmede akşam seans kapanışı da 12.295,00 puandan gerçekleşti. ABD borsaları dün günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde Nvidia’nın finansalları sonrasında bu sabah pozitif bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa vadelileri ve CFD endeksleri hafif alıcılı açılışlara işaret ediyor. Aralık vadeli endeks sözleşmesinin güne hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Sözleşmede yükseliş eğiliminin etkisini sürdürmesi ve 12.300 üzerinde tutunmanın sağlanması durumunda 12.335 – 12.375 ve 12.400 seviyeleri kısa vadeli direnç noktaları olarak izlenecektir. Bu seviyeler üzerinde 12.455 – 12.500 – 50 günlük üssel ortalama (12.556) ve 12.620 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır. Sözleşmede kar satışlarının gözlenmesi halinde ise 12.250 – 12.200 aralığı kısa vadeli ilk destek bölgesi olup, bu bölge altında 12.130 – 12.075 – 12.000 ve 500 günlük üssel ortalama (11.950) seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Kısa vadede psikolojik öneme sahip 12.000 üzerinde kalıcılığın korunması yükselişlerin devamlılığı açısından önem taşımaktadır.
Kasım vadeli dolar/TL sözleşmesi dün 42,6390 ile 42,6680 seviyeleri arasında dalgalanarak günü yüzde 0,04’lük düşüşle 42,6490 uzlaşma fiyatından tamamladı. Yurt içerisinde Dün yurt içerisinde veri akışı sakin seyretti. ABD’de dış ticaret dengesi ağustos ayında 59,6 milyar dolar ile beklentilerin altında açık verdi. Diğer taraftan dün FOMC Toplantı Tutanakları açıklandı. Tutanaklar, FED’in aralık ayı toplantısındaki faiz kararına ilişkin FED üyeleri arasında belirgin görüş ayrılıkları olduğunu ortaya koydu. Açıklanan verilerin kur fiyatlaması üzerinde etkisi olmazken, dolar endeksinde yükseliş ve FED’in aralık ayındaki 25 baz puanlık faiz indirim olasılığının düşüş kaydettiği görüldü. Bugün ABD’de kritik tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Veri öncesi piyasalar, bu sabah FED’in faiz indirim olasılığını yüzde 29,50 düzeyinde fiyatlıyor. Yurt içerisinde ise tüketici güvenini takip edeceğiz. Dolar/TL spot kuru, bu sabah saat 08:00 itibariyle 42,35 civarında yataya yakın görünüm sergiliyor. Dolar endeksi 100,24 civarında hareket ederken, gelişmekte olan ülke para birimleri yataya yakın karışık görünüm sergiliyor."
Hibya Haber Ajansı
Başkan Özarslan’dan Özel Halk Otobüsü şoförlerine ziyaret
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden toplum sağlığı çalışması
Başkan Hürriyet, Teknogaraj ve kütüphane projelerini inceledi
Gedik Yatırım: Avrupa endeks vadelileri güçlü bir açılışa hazırlanıyor
Eurorepar Car Service’den bakım kampanyası
Yük mühendisliği hizmetleri 15 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı
İzmir'de "Kültürel Miras ve Yaratıcı Drama Atölyesi" düzenlendi
İzmit Belediyesi ve UCLG-MEWA, akıllı şehir projeleri için buluştu
Fed'den faiz indirimi beklentisi azalınca altın fiyatı düştü
Avrupa piyasalarında endekslerin yükselişle açılması bekleniyor
Başkan Tugay’dan sanayicilere yeşil dönüşüm çağrısı
Trendyol depo ve ofislerinde yüzde 100 yenilenebilir enerji
İzmir MEETS’te şehircilik, enerji ve sporun geleceği masaya yatırıldı
Milas'ta Pazar Yeri ve Çok Amaçlı Sosyal Alanında çalışmalar tamamlanıyor
Kayapınar'da Çocuk Hakları Haftası etkinlikleri başladı
TÜİK – Tüketici güven endeksi Kasım'da 85,0'a yükseldi
TÜİK- Yurt dışı üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 28,75, aylık 0,90 arttı
TÜİK- Tarım-GFE yıllık yüzde 34,60 arttı, aylık yüzde 2,16 arttı
BMD Araştırma: Asya piyasaları karışık bir seyir izliyor
Gedik Yatırım: BIST-100 Endeksinin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz