HYBS ile Samsun’da harifiyatta dijital dönüşüm gerçekleştiriliyor

HYBS ile Samsun’da harifiyatta dijital dönüşüm gerçekleştiriliyor

31/10/2025

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile iştiraki SAMKENT ve Samsun Harita Kadastro Mühendisleri Odası iş birliği ile geliştirilen;  Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi (HYBS) ile Samsun’da harifiyatta dijital dönüşüm gerçekleştiriliyor.

Çalışma kapsamında madencilik faaliyetleri sonucu doğal yapısı bozulmuş orman alanları, tahrip edilmiş mera ve tarım arazilerinin hafriyat toprağı değerlendirilerek o alanlar doğal yapısına uygun şekilde yeniden rehabilite edilecek.

SAMKENT tarafından yürütülen süreçte daha önce yalnızca belediyelerin erişebildiği HYBS’nin müteahhitler ve hafriyat firmalarının da kullanımına açılması ile kazı faaliyeti öncesinde zorunlu olan Atık Taşıma ve Kabul Belgesinin dijital ortamdan alınması sağlandı.

  Hibya Haber Ajansı