Kayseri Türkiye Kültür Yolu Festivali tamamlandı

Kayseri Türkiye Kültür Yolu Festivali tamamlandı

15/09/2025

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, festivale katılan binlerce ziyaretçiye ve Kayserililere teşekkür ederken, Kayseri’nin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerin festivale büyük değer kattığını belirtti.

Başkan Büyükkılıç, festivalin Kayseri'de gerçekleşen en büyük kültürel etkinliklerden biri olduğuna dikkat çekerek, “Festivalin coşkusunu 7’den 70’e herkes birlikte yaşadı. Kayseri, kültürüyle, sanatıyla ve gönül zenginliğiyle bir başka güzel. Kayseri’deki festivaller, şehrimizin tarih, mirasıyla birleşerek, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sundu” dedi. Büyükkılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve ekibine de katkıları için teşekkür etti.

Başkan Büyükkılıç, festival kapsamında Selçuklu Uygarlığı ve Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi'nde sergilenen Adil-i Mutlak Hat Sergisi’nin ve Büyük Şehir Sanat Galerisi’nde kapılarını açan “Pablo Picasso: Yaratılış Her Şeydir” serginin sanatseverlerin ilgisini çektiğini ifade etti.

  Hibya Haber Ajansı