Özel: Yoksulluk, sağlığın önündeki en büyük tehdit
20/11/2025
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da düzenlenen Türk Eczacıları Birliği 45’inci Olağan Büyük Kongresi’nde konuştu. CHP Genel Başkanı Özel, Ülkede yoksulluğun, sağlık önündeki en büyük tehdit olduğunu, yoksullukla mücadele etmeden, gerçek anlamda bir sağlık ve ilaç, eczacılık hizmeti sunulamayacağını ifade etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “25 yıl öncenin zengini şimdi ortalama gelirde, orta direği artık yoksul, yoksulu derin yoksulluğun pençesinde. Bundan 2 ay önce gündeme getirdik, artık sunumunu yapacağız. Türkiye’nin bir temel vatandaşlık gelirini, mutlaka uygulaması lazım.” İfadelerini kullandı.
Konuşmasında, Eczanelerde çocuk bezleri ve kadın pedlerinin tek tek satıldığı, kadın sağlığının, bebek sağlığının yoksulluk yüzünden tehdit altında olduğunu belirten Özel, Cumhuriyetin 102. yılında artık bir değişime, bir dönüşüme, bundan sonra geri dönülemez hasarların önüne geçebilecek yeni bir kurucu iradeye ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Özel, devletin ve Cumhuriyetin görevinin, tüm vatandaşlar için doğumdan ölüme, taziyeye kadar titreyen, güçlü bir yurttaş odaklı yapı kurmak olduğunu belirtti. Tüm vatandaşların kendilerini güvende hissedeceği bir Türkiye'nin mümkün olduğunu ifade eden Özel, ülkenin dünyanın en zengin ve en müreffeh ülkelerinden biri olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
Özel, konuşmasını “Bunun için biz Türkiye'ye diyoruz ki: Kimse üzülmesin, kimse endişeye kapılmasın. Yarınlar çok güzel olacak, her şey çok güzel olacak.” sözleriyle sonlandırdı.
Hibya Haber Ajansı
Aslan: Yeter ki yatırım programına alın biz kredi buluruz
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden eğitime destek
Büyükşehir, öğrencilere yönelik zeytinyağı eğitimlerini sürdürüyor
14. Ordu Günleri etkinliği başladı
Başkan Kahveci, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Uzun'u ziyaret etti
Kepez’de Çocuk Hakları Sokağı açıldı
Uluslararası Anadolu'da Türk Yazı Dilinin Öncüleri ve Aşık Paşa Sempozyumu başladı
Türkiye Kaz Çalıştayı başladı
Giresun Belediye Meclisi'nin Kasım ayı üçüncü toplantısı gerçekleşti
Başkan Özlü; Yıldırım, Yılmaz, Arslan ve beraberindeki heyeti ağırladı
Alnus Yatırım: Toplam kart harcamaları, haftalık bazda oldukça sınırlı azalış gösterdi
Maltepe'de “Güvenli Kent Çalıştayı” düzenledi
Anadolu’nun sesleri MEM Sahne’de yankılandı
Alnus Yatırım'dan TCMB-BDDK istatistikleri analizi
Çocuk korosu sanatçıları ve ailelerinden Başkan Er'e ziyaret
Marbaş Menkul: Kart harcamalarında normalleşme eğilimine girildiğini görmekteyiz
Nilüferli çocuklar, Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladı
Marmaris'te şehiter için lokma hayrı yapıldı
Kayseri Kent Konseyi'nden "Çocuk Hakları Çalıştayı"
Maltepe'de “Anne Çocuk Sanat Eğitimi Programı” düzenlendi