Şahin, Nablus Valisi Dağlas ve yerel temsilciler ile bir araya geldi
Ramallah, 14 Temmuz (Hibya) - Filistin Dışişleri ve Diaspora Bakanı Varsen Şahin, Nablus Valisi Gassan Dağlas ve yerel temsilcilerle bir araya geldi.
Ramallah, 14 Temmuz (Hibya) - Filistin Dışişleri ve Diaspora Bakanı Varsen Şahin, Nablus Valisi Gassan Dağlas ve yerel temsilcilerle bir araya geldi.
Filistin Dışişleri ve Diaspora Bakanı Varsen Şahin, Nablus Valisi Gassan Dağlas ve yerel temsilcilerle bir araya geldi.
Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede Bakan Şahin, İsrail'in uluslararası hukuk çerçevesinde hesap vermesini sağlamak amacıyla siyasi ve hukuki girişimlerin güçlendirilmesi için uluslararası platformlarda ortak bir ulusal duruş sergilenmesinin önemine dikkat çekti.
Görüşmede ayrıca, Filistin Dışişleri Bakanlığının dost ülkeler, şehirler ve kurumlarla uluslararası ortaklıkları geliştirme çalışmalarına değinildi. Bu kapsamda yerel kalkınma, yatırım, gençlerin ve kadınların güçlendirilmesi ile kültürel ve akademik iş birliğinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi.
Bakan Şahin, İsrail yerleşimlerine yönelik uluslararası muhalefetin güçlendirilmesi, yerleşimci saldırılarının uluslararası kamuoyuna aktarılması ve uluslararası hukukun uygulanmasının teşvik edilmesine yönelik diplomatik girişimlerin sürdüğünü belirterek, yerleşimlerin uluslararası hukuk açısından yasa dışı olduğu yönündeki Filistin tutumunu yineledi.
Nablus Valisi Dağlas ise kentte yerleşimcilerin saldırılarının ve İsrail ordusunun operasyonlarının devam ettiğini belirterek, yerleşim faaliyetlerinin durdurulması için uluslararası toplumun daha güçlü adımlar atması çağrısında bulundu.
Toplantının sonunda taraflar, Filistin kurumları arasındaki koordinasyonun sürdürülmesi ve Filistin meselesinin uluslararası gündemde öncelikli konumunu koruması için diplomatik çalışmaların kararlılıkla devam ettirilmesi konusunda görüş birliğine vardı.
Hibya Haber Ajansı© Copyright 2026 sahilkeyfi.com Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.