Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden kronik ağrılara ameliyatsız tedavi
20/11/2025
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Algoloji Uzmanları Dr. Yağmur Can Dadakçı ve Dr. İbrahim Asoğlu, kronik ağrıların modern ve ameliyatsız yöntemlerle etkili şekilde tedavi edilebildiğini bildirdi.

Algolojinin “ağrı bilimi” olarak tanımlandığını ifade eden Dr. Yağmur Can Dadakçı, bel ve boyun fıtığına bağlı ağrıların toplumda en sık görülen şikâyetler arasında yer aldığını belirtti. Dr. Dadakçı, poliklinikte uygulanan yöntemlere ilişkin şu bilgileri verdi:
“Algoloji polikliniğimizde hastalarımıza ameliyatsız çözümler sunuyoruz. Yoğun ağrısı olan hastalarımızı ameliyathaneye alıyoruz ancak cerrahi bir işlem yapmıyoruz. Görüntüleme eşliğinde fıtığın bulunduğu bölgeye ince bir iğne ile girerek ilaç uyguladığımız ve elektriksel uyarı verdiğimiz girişimsel ağrı tedavisi yöntemlerini kullanıyoruz. İşlem yaklaşık 20–30 dakika sürüyor. Hastalarımız aynı gün taburcu ediliyor ve ertesi gün günlük yaşamlarına dönebiliyor.”
İşlem öncesinde hastaların aç gelmesi gerektiğini belirten Dr. Dadakçı, işlem sonrasında ise bir hafta boyunca tuz ve şeker tüketimine dikkat edilmesini önerdiklerini söyledi. Dadakçı, uygulanan yöntemlerin birçok hastada yüksek oranda başarı sağladığını vurguladı.
Algoloji Uzmanı Dr. İbrahim Asoğlu da tedavi sürecine ilişkin bir vakayı örnek göstererek şu bilgileri paylaştı:
“Bel fıtığı ve şiddetli bacak ağrısı şikâyetiyle başvuran bir hastamıza, C Kollu Skopi cihazı eşliğinde transforaminal epidural steroid enjeksiyonu uyguladık. Hastamızın ağrısı kısa sürede belirgin şekilde azaldı ve aynı gün taburcu edildi. Bir ay sonraya kontrol muayenesi planladık.”
Her iki uzman, kronik ağrının çözümsüz olmadığını belirterek vatandaşları Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Algoloji Polikliniğine başvurmaya davet etti.
Hibya Haber Ajansı
14. Ordu Günleri etkinliği başladı
Başkan Kahveci, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Uzun'u ziyaret etti
Kepez’de Çocuk Hakları Sokağı açıldı
Uluslararası Anadolu'da Türk Yazı Dilinin Öncüleri ve Aşık Paşa Sempozyumu başladı
Türkiye Kaz Çalıştayı başladı
Giresun Belediye Meclisi'nin Kasım ayı üçüncü toplantısı gerçekleşti
Başkan Özlü; Yıldırım, Yılmaz, Arslan ve beraberindeki heyeti ağırladı
Alnus Yatırım: Toplam kart harcamaları, haftalık bazda oldukça sınırlı azalış gösterdi
Maltepe'de “Güvenli Kent Çalıştayı” düzenledi
Anadolu’nun sesleri MEM Sahne’de yankılandı
Alnus Yatırım'dan TCMB-BDDK istatistikleri analizi
Çocuk korosu sanatçıları ve ailelerinden Başkan Er'e ziyaret
Marbaş Menkul: Kart harcamalarında normalleşme eğilimine girildiğini görmekteyiz
Nilüferli çocuklar, Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladı
Marmaris'te şehiter için lokma hayrı yapıldı
Kayseri Kent Konseyi'nden "Çocuk Hakları Çalıştayı"
Maltepe'de “Anne Çocuk Sanat Eğitimi Programı” düzenlendi
18. Geleneksel Spor Oyunları Şehit Polis Şeyda Yılmaz Sezonu başladı
CHP’li Şahin: Huzur Mahallesi’nde altyapı çalışmaları meyvesini vermeye başladı
Milas Belediyesi'nden personele sağlık taraması