ABD borsalarında endeksler haftanın son işlem günü yükseldi
21/11/2025
Blue chip endeksi 493,15 puan veya yüzde 1,08 artışla 46.245,41 puandan kapandı. Nasdaq Composite
yüzde 0,88 artışla 22.273,08'de kapanırken, S&P 500 yüzde 0,98 artışla 6.602,99'da kapandı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 493,15 puan veya yüzde 1,08 artışla 46.245,41'e yükseldi.
Cuma günkü yukarı yönlü hareketlere rağmen, üç büyük endeks bu hafta yine de büyük kayıplar kaydetti. S&P 500, 30 hisse senedinden oluşan Dow gibi haftayı yaklaşık yüzde 2 düşüşle kapattı. Nasdaq ise bu dönemde yüzde 2,7 değer kaybetti.
Analistlere göre, Fed fonları vadeli işlemleri şu anda çeyrek puanlık bir indirim olasılığını yüzde 70'in üzerinde fiyatlıyor, bu da önceki gün fiyatlanan yüzde 40'ın altındaki olasılıktan bir artışa işaret ediyor.
Tüketici harcamalarını artırabilecek düşük faiz oranlarından en çok yararlanabilecek hisse senetleri, piyasanın toparlanmasına öncülük etti. Bunlar arasında Home Depot, Starbucks ve McDonald's yer aldı. Yatırımcılar, daha gevşek para politikasının durgun ekonomiyi canlandırabileceğini ve teknoloji hisselerinin tarihsel olarak yüksek değerlemelerini haklı çıkarabileceğini umuyor.
Son zamanlardaki baskıdan bahsederken Hatfield, “bu normal, mevsimsel, kazanç sonrası değerleme geri çekilmesidir” diyor ve “piyasanın balon kısmı yok oluyor” diye ekliyor.
Buna, Cuma günü yüzde 2'den fazla değer kaybeden ve haftalık kayıplarını yüzde 11'e yaklaştıran bitcoin de dahil. Yatırımcıların piyasada risk almaktan çekinmesi nedeniyle kripto para birimi, Nisan ayından bu yana görülmemiş seviyelere geriledi.
Hatfield, genel piyasa hakkında “Tek gerçek soru, ‘En dip noktaya nerede ulaşacağız?’” dedi.

Başkan Tugay, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kazakbaev’i ağırladı
ESA: Uzay misyonunun Merkür'e ulaşmasına bir yıl kaldı
Trump'ın yeni Ukrayna barış planı etkisiyle petrol fiyatları düştü
Mersin Spor Kulübü, Karşıyaka'yı mağlup etti
Muğla'da çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirildi
Trabzon 2. Kitap Günleri başladı
İzmitli öğrencilerinin resimleri belediye binasında sergilendi
Büyükşehir'in 2026 bütçesi 47 miilyar TL oldu
Kütahya Turizm Master Planı Lansmanı gerçekleşti
İYİ Parti İznik İlçe Başkanı Yıldız’dan Genel Başkan Dervişoğlu’na teşekkür
Şanlıurfa’da 688 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa’da yasa dışı silahlanmaya yönelik operasyon
Gemlik’te hijyen denetimi
Başkan Dutlulu: Çiftçinin, tarımın, üretimin yanında olmaya devam edeceğiz
Van'da ücretsiz çamaşırhane hizmeti
Maltepe'de kaldırım işgallerine yönelik denetim
Başkan Koçak: Tarımsal üretim projelerini destekliyoruz
Uluslararası Zeytin ve Sanat Festivali başladı
Eskişehir'de “İlham Veren Girişimci Kadınlar" paneli düzenlendi