Batman’da “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” etkinliği
25/11/2025
Batman Valiliği’nin himayelerinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında toplumda farkındalık oluşturmak ve kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal bilinci güçlendirmek amacıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) koordinesinde kamu kurumları ve çeşitli sivil toplum kuruluşların katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarına sunulan hizmetler ve toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla bilgi materyalleri dağıtıldı, ziyaretçilere bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.
Kurumlar, vatandaşları bilgilendirmek için hazırladıkları stantlarda hem soruları yanıtladı hem de kadına yönelik şiddetle mücadelede yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

Programa katılan Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp; Batman Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, SYDV, KAHEV, KADEM, Yeşilay, ÇATOM ve AFKA Derneği tarafından açılan stantları ziyaret ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.
Hibya Haber Ajansı
Manisa'dan kadınlara adli destek protokolü
Bucak, 25 Kasım yürüyüşüne katıldı
Genç: Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte güçlü bir liderle ilerliyoruz
Bursa’da kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş yapıldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2026 yılı bütçesi belirlendi
Bursa’da kadınlar şiddetsiz bir dünya için yürüdü
Uşak’ta gıda denetimleri sıkılaştırıldı
İzmit Belediyesi’nin “Engelsiz Kulaçlar” projesi
Akın: Balıkesir’imizi hep birlikte sporun merkezi yapacağız
Solakoğlu: Şiddetin hiçbir bahanesi ve gerekçesi olamaz
Maltepe Belediyesi’nden ‘Kadına Yönelik Şiddete Dur Diyoruz’ etkinliği
DOKA 172. Yönetim Kurulu Toplantısı Ordu’da yapıldı
Batman Jandarma’dan kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik bilgilendirme
İzmir'de kadına şiddete karşı “turuncu” yürüyüş
Bursa’da “Kırılmayan Çizgiler” dijital sergisi açıldı
Çayırova’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi gerçekleştirildi
Yalova Belediyesi’nden 25 Kasım’a özel farkındalık etkinliği
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği
Alanya'da sağlık taraması hizmeti
Hür Eğitim-Sen Bursa’dan şehit ailesine ziyaret