Costa: BAE halkıyla tam dayanışma içindeyim
Brüksel, 5 Mayıs (Hibya)- Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, İran’ın saldırılarının ardından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile dayanışma mesajı vererek müzakere çağrısı yaptı.
Brüksel, 5 Mayıs (Hibya)- Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, İran’ın saldırılarının ardından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile dayanışma mesajı vererek müzakere çağrısı yaptı.
Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, İran’ın saldırılarının ardından Birleşik Arap Emirlikleri ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, “Muhammed Bin Zayed ile tam dayanışma içindeyim. İran’ın sivil altyapıya yönelik haksız füze ve insansız hava aracı saldırılarının ardından Birleşik Arap Emirlikleri halkıyla da dayanışma içindeyim” dedi.
Costa, saldırıları “egemenliğin ve uluslararası hukukun kabul edilemez ihlalleri” olarak nitelendirerek, “İran, Orta Doğu’daki ateşkesin devam etmesini sağlamak için müzakerelere katılmalıdır” ifadelerini kullandı. Costa, Avrupa Birliği’nin gerilimi azaltmak ve bölgesel güvenlik için diplomatik çözüm bulma çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.
Hibya Haber Ajansı© Copyright 2026 sahilkeyfi.com Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.