Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TOBB Müşterek Konsey Toplantısı’na katıldı
05/12/2025
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TOBB Müşterek Konsey Toplantısı’nda Türkiye ekonomisinin son durumunu değerlendirdi.
Yılmaz, “Toplam ekonomik büyüklüğümüz bu yıl son açıklanan TÜİK’in üçüncü çeyrek rakamlarından da gördüğümüz gibi 1,5 trilyon doları ilk defa geçti. Nominal dolar bazında bu önemli bir performans ve kişi başına gelirimizin de bu yıl 17 bin doları aşmasını bekliyoruz.” dedi.
Dünya Bankası’nın Atlas yöntemiyle ülkeleri gelir gruplarına ayırdığını ve Türkiye’nin bu ölçüme göre yüksek gelirli ülkeler ligine adım attığını belirten Yılmaz, “En alt sıradan da olsa bu lige adım atmış olacağız. Türkiye alt orta gelirden üst orta gelir grubuna yükseldi ve kalıcı olduğunu kanıtladı. Şimdi önümüzde yapısal dönüşümlerle bu ligde kalıcı hale gelme dönemi var. Sadece rakamları büyütmek değil; kamu ve özel sektörde kurumsal yapılarımızı daha verimli hale getirecek reformlar, eğitim, altyapı ve teknoloji dönüşümleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Ekonominin 2025 yılı üçüncü çeyrek performansına değinerek Yılmaz, “2025’in üçüncü çeyreğinde yüzde 3,7 büyüme sergiledik. Önceki çeyreğe göre yüzde 1,1 artış var. Bu büyüme 21 çeyrektir kesintisiz devam ediyor. Sanayi sektörümüz yüzde 6,5 büyürken, inşaat ve hizmetler sektörü yüzde 4,6 büyüdü. Ancak tarımda hem don hem kuraklık yaşadık ve yüzde 12,7 küçülme oldu. Bu küçülme hem büyüme hedeflerimizi aşağı çekti hem de enflasyonu olumsuz etkiledi.” diye konuştu.
Yılmaz, ekonomideki niteliksel dönüşümlere dikkati çekerek, “Kamu ve özel sektör birlikte reformlarla ekonomiyi kalıcı büyüme liginde sağlam temeller üzerine oturtacağız. Önümüzdeki dönem, niteliksel dönüşümler ve yapısal reformlarla bu yüksek gelirli ligde kalıcı olma dönemidir.” dedi.
Hibya Haber Ajansı

İstanbul için sağanak uyarısı
Orhangazi Belediyesi'nden lokantalara denetim
Sakarya’da narkotik operasyonu
İzmit’te 5 Aralık Kadın Hakları Paneli
Batman Defterdarlığı'ndan meslek odalarına ziyaret
Yalova'da zabıta ekiplerinden market ve restoranlara denetim
Yatırımcılar kripto paralardaki ani düşüşlere karşı nasıl önlemler almalı?
DİKAD 2. Ekonomi Kadın Zirvesi gerçekleştirildi
Klarinet Konçertosu'nun dünya prömiyeri Eskişehir'de gerçekleşti
Başkan Uysal: Petrol arama bütçemizin üçte biriyle dalgalardan enerji üretebiliriz
Tether Data, QVAC Fabric LLM’i tanıttı
Çorlu'da 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'ne özel etkinlik
Başkan Altay: Marangozlar Köprülü Kavşağı inşaatında sona yaklaştık
Gedik Yatırım: Avrupa tarafında risk iştahı güçlü bir görünüm sergiledi
Yıldırımlı gençler Bursa’yı keşfediyor
Sarıkurt'tan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı
Alanya'da vektörel mücadele çalışmaları devam ediyor
Sapanca'da Bez Çanta ve Bez Cüzdan Baskı Workshopu düzenlendi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gov4GreenMed projesi ile hibe desteği alacak