İsrail'in Gazze'deki ateşkes ihlalleri bin 450'ye ulaştı
Ramallah, 31 Ocak (Hibya) - İsrail, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasının başından bu yana bin 450 kez ihlal etti.
Ramallah, 31 Ocak (Hibya) - İsrail, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasının başından bu yana bin 450 kez ihlal etti.
CCTV'nin haberine göre, Gazze’deki medya ofisi, İsrail’in 10 Ekim 2025’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasını bu tarihten itibaren bin 450 kez ihlal ettiğini açıkladı. Açıklamada, söz konusu ihlaller sonucunda 524 kişinin hayatını kaybettiği, bin 360 kişinin yaralandığı belirtildi.
Han Yunus’ta yerinden edilmiş kişilerin kaldığı bir çadıra düzenlenen hava saldırısında, aynı aileden yedi kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Gazze kentinin batısında bir apartman dairesine yönelik saldırıda ise iki kız çocuğu ve bir kadın dahil dört kişi hayatını kaybetti. Kentin doğusunda da bir başka konutun hedef alındığı ve yaralanmaların yaşandığı bildirildi.
İhlallerin silahlı saldırılar, zırhlı araçların yerleşim alanlarına girmesi, hava saldırıları, hedefli saldırılar ve sivil evlerin yıkımını kapsadığını, can kayıplarının büyük bölümünün sivillerden oluştuğu duyuruldu.
Açıklamada ayrıca ateşkes anlaşmasında öngörülen insani yardım girişlerinin hedeflerin altında kaldığı belirtilerek, Gazze’ye girmesi gereken 66 bin 600 kamyondan yalnızca 28 bin 927’sinin girişine izin verildiği, yakıt kamyonlarının oranının ise yüzde 2,7 olduğu aktarıldı.
Hibya Haber Ajansı© Copyright 2026 sahilkeyfi.com Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.