Malatya’da Bilim Merkezi yatırımı için protokol imzalandı
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya'ya kazandırılacak Bilim Merkezi'nin protokolünün İstanbul'da imzalandığını açıkladı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya'ya kazandırılacak Bilim Merkezi'nin protokolünün İstanbul'da imzalandığını açıkladı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin teknoloji altyapısını güçlendirmek amacıyla projelendirilen Bilim Merkezi için resmi imzalar atıldı.
Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katılım sağladı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in duyurduğu protokol kapsamında; tesisin inşası iş insanı Ömer Gümüştekin tarafından üstlenilirken, teknik ve bilimsel içerik desteği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından sağlanacak.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Malatya'ya kazandıracağımız Bilim Merkezi ile çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimle, teknolojiyle, üretimle daha erken yaşlarda buluşmasını hedefliyoruz. Bu merkez gençlerimizin merak ettiği, araştırdığı ve ürettiği bir ilim ve teknoloji yuvası olacak. Aynı zamanda bilim ile hikmetin buluştuğu, aklın ve irfanın birlikte yol aldığı bir merkez olarak Malatya'mızın geleceğine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 sahilkeyfi.com Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.