Muğla’da ''Kadına Yönelik Şiddet'' paneli düzenlendi
19/11/2025
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Toplumsal Farkındalık ve Hukuki Yollar konulu panel Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panel, Muğla 29 Ekim Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla Şubesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlendi.
Programa CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile Kıyı Ege Belediyeler Birliği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da katıldı. Panel, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Özge Demirel’in moderatörlüğünde yürütüldü. Psikolog Semra Karaağaçlı ve Avukat Ceren Kalay Eken, kadına yönelik şiddetin psikolojik boyutları, hukuki süreçleri ve başvuru mekanizmalarını detaylı biçimde ele aldı.
Panelde, kadınların haklarını fark etmeleri, güçlerini kullanabilmeleri ve toplumsal dayanışmanın önemi vurgulandı. Başkan Ahmet Aras, “Kadına yönelik şiddet sadece bireysel bir sorun değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren derin bir yaradır. Kadınların hayatın her alanında eşit, özgür ve güvende yaşayabilmesi için sorumluluk almaya devam ediyoruz” dedi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise, “Kadına yönelik şiddetle mücadele mecliste sürekli gündeme getirdiğimiz bir konu. Her şey eğitimle başlıyor” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı
Alanya Belediyesi’nden online mavi bayrak toplantısı
El Dokuma Halı ve Kilim Çalıştayı gerçekleştirildi
Kale Kilit, Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarı’nda yeni ürünleriyle yoğun ilgi gördü
Akdamar Kadın Aile Destek Merkezi hizmete açıldı
Tugay, Teknoloji ve İnovasyon konulu İzmirMeets etkinliğine katıldı
Bakan Ertemur, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
Erzurum Açık Kapı’dan kadına yönelik şiddet bilgilendirmesi
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2026 yılı bütçesi belirlendi
Tokat'ta eksikleri giderilen işletmelere yeniden denetim
Kocaeli’de Match4Industry başladı
Büyükşehir, ‘Akıllı Şehir Proje Uygulamaları’ kategorisinde ödüle layık görüldü
Tokat’ta tarihi “Sık Dişini Helası” müze olarak açıldı
30 Ağustos Zafer Mahallesi'nde yeni sağlık merkezi açıldı
BMD Araştırma'dan model portföy tablosu
Konya Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarında tasarruflu musluk uygulaması
Motivasyon Buluşmaları'nın yeni sezonu başladı
Çorlu Melahat Kozar İlkokulu’nun yeni spor salonu açıldı
Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü kutlandı
Büyükşehir, "En İyi Tarihi Alan Dönüşümü Yapan Belediye" ödülünü kazandı