Pavel: Kilise çatışmaları sona erdirmede önemli bir rol oynamaktadır
Prag, 19 Ocak (Hibya)- Çekya Devlet Başkanı Petr Pavel, Vatikan'da Papa 14. Leo ile gerçekleştirdiği görüşmede kilisenin küresel diplomasideki etkisine vurgu yaptı.
Prag, 19 Ocak (Hibya)- Çekya Devlet Başkanı Petr Pavel, Vatikan'da Papa 14. Leo ile gerçekleştirdiği görüşmede kilisenin küresel diplomasideki etkisine vurgu yaptı.
Çekya Devlet Başkanı Petr Pavel, Vatikan ziyareti kapsamında Papa 14. Leo ile bir araya gelerek küresel barış, diyalog ve demokratik değerler üzerine istişarelerde bulundu.
Görüşmenin önemine değinen Pavel, "Vatikan'da Papa 14. Leo ile tanışmak benim için büyük bir onurdu. Kilise olağanüstü bir diplomatik etkiye sahiptir ve çatışmaları sona erdirmenin yollarını bulmada önemli bir rol oynamaktadır. Avrupa'nın geleceğinin temelden şekillendiği bir dönemde diyalog çok önemlidir" dedi.
Demokratik ülkeler arasındaki iş birliğinin altını çizen Pavel, "Papa ve ben, demokratik ülkelerin doğal ortaklar olduğunu ve olmaya devam etmesi gerektiğini ve dünyada güvenlik ve barış için birlikte çalışmaları gerektiğini kabul ettik" ifadelerini kullandı.
Pavel, "Eva ve ben, Papa'nın Çek Cumhuriyeti'ne davetimizi kabul etmesinden dolayı büyük minnet duyuyoruz ve yakında kendisini ülkemizde ağırlayabileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 sahilkeyfi.com Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.