Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden aileye yönelik çalıştay
27/11/2025
Büyükşehir Belediyesi, Samsun Valiliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde iki günde iki önemli çalıştay düzenlendi. Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Eylem Planı kapsamındaki Aile ve Medya Çalıştayı ile Aile Dostu Şehir Çalıştayı katılımla gerçekleştirildi.
Aile ve Medya Çalıştayı’nda aile-çocuk-medya ilişkisi, medya ve hukuk, dijital bağımlılık, medya kaynaklı suç ve riskler ile medyanın bireysel ve toplumsal sağlık üzerindeki etkileri ele alındı. Çalıştay, aile–medya ilişkisine yönelik kapsamlı bir değerlendirme platformu oluşturdu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Aile Dostu Şehir Çalıştayı’nda ise ailelerin kent yaşamında karşılaştığı ihtiyaç ve beklentileri ele almayı ve şehir planlamasında aile merkezli bir yaklaşım oluşturmayı amaçladı. Kamu kurumları, akademisyenler, sosyologlar ve yerel yönetim uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda kent mekanlarının aile dostu biçimde tasarlanması, sosyal ve kültürel hizmetlerin aile merkezli planlanması, insan odaklı şehir yaklaşımlarının geliştirilmesi, aile güvenliği ile sosyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gibi birçok başlıkta geniş bir perspektifte değerlendirmeler yapıldı.
Hibya Haber Ajansı
İzmir’de yağışlara karşı önlemler artırıldı
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi'nden 2026 yılı mali yılı bütçeleri kararı
BMD Araştırma: Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin döviz mevduatı 1,6 milyar dolar azaldı
Hatay Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi
RTE Üniversitesi'nde Erasmus+ Merkezi Projeler Toplantısı gerçekleştirildi
Alanya ve Konya’dan Keykubad Göç ve Kervan Yolu iş birliği
Marmaris Belediyesi gıda denetimlerine devam ediyor
Çayırovalı öğrenciler, fidanları toprakla buluşturdu
Başkan Seçer: Mersin, Türkiye’nin özetidir
Kadın Girişimciler Sokağı, Sümbüllü Bahçe Konağı’nda açıldı
Karacabey Belediyespor, ligteki ilk devreyi 5. sırada tamamladı
Mamak Belediyesi’nde organ ve doku nakli farkındalık semineri
MASKİ'den Alaşehir'de altyapı çalışması
“Geleceğe Nefes, Konya’ya Hayat” temasıyla 15 bin fidan dikildi
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Alanya Belediyesi arasında protokol imzalandı
Maltepe’de gıda denetimleri sürüyor
Yönümüzü globale çevirmeyi hedefliyoruz
Sanatçı Suavi, Manisalılarla buluştu
Ordu’nun kültürel zenginlikleri Almanya’da tanıtıldı