Tarım ÜFE yıllık yüzde 43,58, aylık yüzde 8,46 yükseldi
İstanbul, 16 Şubat (Hibya) – Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 43,58, aylık yüzde 8,46 yükseldi.
İstanbul, 16 Şubat (Hibya) – Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 43,58, aylık yüzde 8,46 yükseldi.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Tarım-ÜFE'de (2020=100), 2026 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 8,46 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 8,46 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 43,58 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 38,18 artış gerçekleşti.
Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 8,42 artış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 14,36 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 4,08 artış gerçekleşti.
Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 12,14 artış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 7,00 artış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 4,02 artış gerçekleşti.
Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 109,71 artış ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 30,43 artış ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular oldu.
Hibya Haber Ajansı© Copyright 2026 sahilkeyfi.com Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.