İstanbul Maratonu’nda Bağcılar Belediyesi sporcuları şampiyon oldu
02/11/2025
“Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu” ünvanını taşıyan İstanbul Maratonu’nda heyecan 47. kez yaşandı. İki kıta arasında koşulan dünyanın tek maratonunda 42K, 15,5 K, Kurumsal Koşu ve Halk Koşusu kategorilerinde yarışlar yapıldı. Organizasyonda yaklaşık 42 bin sporcu parkura çıktı.

En iyilerin yarıştığı maratonda Bağcılar Belediyesi de yerini aldı. Bağcılar Belediyesi Engelli Atletizm Takımı sporcuları da 42 kilometrelik Tekerlekli Sandalye Koşu parkurunda mücadele etti. Zorlu geçen yarışın sonucunda erkeklerde Bağcılarlı sporculardan Ömer Cantay 2.47.04’lük derecesiyle birinci, Birol Kamar da 3.19.42’lik derecesiyle ikinci oldu.
Kadınlarda ise yine Bağcılarlı sporculardan Zübeyde Süpürgeci 2.50.03’lük derecesiyle birinci, Zeynep Acet 3.02.50’lik derecesiyle ikinci ve Nurşah Usta da 3.56.41’lik derecesiyle üçüncü oldu. Başarılı sporcular, etkinlik sonunda Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen törenle ödüllerini ve kupalarını aldı.

Sporcuları tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, “Bugün büyük bir mutluluk yaşadık. Sporcularımız yine en iyi olduklarını gösterdiler. Uluslararası bir müsabakada Bağcılar’ımızın adını duyuran sporcularımızla gurur duyuyoruz. Maddi ve manevi desteğimizle her zaman onların yanındayız” dedi.
42 km Tekerlekli Sandalye Koşu parkurunda dereceye giren sporcular da her zaman yanlarında olan Yıldız’a teşekkürlerini iletti.


Şanlıurfaspor’dan Beyoğlu Yeni Çarşı SK açıklamalarına tepki
Xi’den Büyük Mısır Müzesi'nin açılışı için tebrik mesajı
Filistin Dışişleri Bakanı Shahin, Bahreyn'de insani ve siyasi iş birliğini görüştü
Osmangazi Belediyesi’nden “Toprak Ana” tiyatro etkinliği
Cumhuriyetin 102’nci Yılına Özel Boks Turnuvası Osmangazi’de yapıldı
Osmangazili çocuklar tribünde Bursaspor maçı izledi
Hürriyet: Aylar önce uyarmıştım, yine haklı çıktım
Şanlıurfa’da 17. Kısas Aşure Şenliği gerçekleştirildi
Karaman FK Teknik Direktörü Balkaya’dan galibiyet yorumu
Defne Kaymakamı Murat'tan HATSU’a ziyaret
Bakan Ersoy, Büyük Mısır Müzesi açılışına katıldı
Türkiye İş Bankası 47. İstanbul Maratonu'nda rekorlar yenilendi
Eskişehir Polifonik Korolar Şenliği, müziği sokaklara taşıdı
Nilüfer Altınşehir Mahallesi'nde giyim pazarı açıldı
Büyükşehir Belediyesporlu Ak, dünya üçüncüsü oldu
İzmir Gastrofest başladı
Başkan Bozbey: Kırsala olan desteğimizi sürdürüyoruz
Başkan Büyükkılıç, TED’in düzenlediği koşuya katıldı
Kültür Fabrikası’nda sanat söyleşileri başladı