İzmir Gastrofest başladı
02/11/2025
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay eşi Öznur Tugay ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bu yıl 8'incisi düzenlenen İzmir GastroFest'e katıldı.

Ege Bölgesi’nin mutfağını tanıtarak gastronomik değerleri ile ön plana çıkan marka bir kent yaratmak amacıyla “Yemek ve Sanat” temasıyla düzenlenen festivalde ayrıca Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, gazeteciler, yemek yazarları, şefler ve sanatçılar da yer aldı. Festivalde Ege mutfağının lezzetleri tanıtıldı.

Başkan Tugay, gastronominin çalışmaları arasında en önemli başlıklardan biri olduğunu vurgulayarak “Bizler üzerinde yaşadığımız coğrafyanın, içinde yaşadığımız kentin dünyada eşi benzeri bulunmadığını bilenlerdeniz. İzmir yüz yıllar, belki de bin yıllar boyunca Anadolu ve Anadolu'nun doğusundan gelen her şeyin, Avrupa'ya, dünyaya taşındığı liman şehri. Her zaman bu niteliği ile Avrupa'ya da çok şey kattı. Kahveyi, Avrupa İzmir Limanı’ndan gönderilen ürünlerle tanıdı.” dedi.

Başkan Tugay, konuşmaların ardından stantları ziyaret etti. Festival; söyleşiler, tadımlar, yemek atölyeleri gibi etkinliklerle tüm gün devam edecek.
Hibya Haber Ajansı
Şanlıurfaspor’dan Beyoğlu Yeni Çarşı SK açıklamalarına tepki
Xi’den Büyük Mısır Müzesi'nin açılışı için tebrik mesajı
Filistin Dışişleri Bakanı Shahin, Bahreyn'de insani ve siyasi iş birliğini görüştü
Osmangazi Belediyesi’nden “Toprak Ana” tiyatro etkinliği
Cumhuriyetin 102’nci Yılına Özel Boks Turnuvası Osmangazi’de yapıldı
Osmangazili çocuklar tribünde Bursaspor maçı izledi
Hürriyet: Aylar önce uyarmıştım, yine haklı çıktım
Şanlıurfa’da 17. Kısas Aşure Şenliği gerçekleştirildi
Karaman FK Teknik Direktörü Balkaya’dan galibiyet yorumu
Defne Kaymakamı Murat'tan HATSU’a ziyaret
Bakan Ersoy, Büyük Mısır Müzesi açılışına katıldı
Türkiye İş Bankası 47. İstanbul Maratonu'nda rekorlar yenilendi
Eskişehir Polifonik Korolar Şenliği, müziği sokaklara taşıdı
İstanbul Maratonu’nda Bağcılar Belediyesi sporcuları şampiyon oldu
Nilüfer Altınşehir Mahallesi'nde giyim pazarı açıldı
Büyükşehir Belediyesporlu Ak, dünya üçüncüsü oldu
Başkan Bozbey: Kırsala olan desteğimizi sürdürüyoruz
Başkan Büyükkılıç, TED’in düzenlediği koşuya katıldı
Kültür Fabrikası’nda sanat söyleşileri başladı