İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda acil durum tatbikatı yapıldı
21/11/2025
İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Eşrefpaşa Hastanesi ile Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, yüzlerce hayvanın barındığı Doğal Yaşam Parkı’nda yangın, deprem ve sel gibi acil durumlara yönelik tatbikat yaptı. Senaryo gereği meydana gelen deprem sonrası idari binada çıkan yangına itfaiye ve sağlık ekipleri hızla müdahale etti. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak binadaki iki yaralıyı kurtarıp sağlık ekiplerine teslim etti. Ekipler eş zamanlı olarak hayvanların tahliyesini sağladı. Park sakinleri güvenli alana yönlendirilirken tatbikat başarıyla tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afete Hazırlık Şube Müdürü Özlem Özant, “Dirençli kent, afete hazırlıklı kent dediğimiz zaman insanlar kadar hayatı paylaştığımız canlılar da oldukça kıymetli oluyor. Onlar için de afete hazırlık konusunda bazı önlemler almamız gerekiyor. Bu nedenle Doğal Yaşam Parkı’nda bazı hayvanların tahliyesini yaptık”ifadelerini kullandı. Özant, tatbikat amacının herhangi bir afet yaşanmadan önce bir senaryo oluşturmak, yol haritasının belirlenmesi olduğunu belirtti. Öztant, “Böylece hem birimler arası koordinasyonu sağlamak istedik hem de acil durum ekiplerimiz, bir afet anında nasıl bir müdahalede bulunacaklarının provasını yaptı” dedi.

İlk kez hayvanların tahliyesine yönelik bir tatbikat düzenlendiğini ifade eden Özlem Özant, “Yaşanacak bir afet anında, acil durumda aslında insanlar kadar hayvanların da kurtarılması gerektiğini biliyoruz. Mevzuat gereği yılda bir kez tatbikat düzenlemek zorundayız. Afet bilincine dönük eğitimlerimiz var. Acil durum ekiplerimize de düzenli eğitimler veriliyor” diye konuştu.
Hibya Haber Ajansı

Başkan Çetinkaya: Biz masa başından değil, sahadan yönetmeye devam ediyoruz
ABB’den 25 Kasım’a özel farkındalık çalışmaları
Konak’ta Komşu Buluşmaları, Basmahane Semt Merkezi’nde gerçekleşti
Konya’da 30 bin lisans öğrencisine eğitim desteği sağlanacak
Antalya’da CLIMAXX Projesi kapsamında iklim çalıştayı düzenlendi
Malatya Yöresel Ürünler Festivali Keçiören’de başladı
İBB’den Öğretmenler Günü’ne özel ayrıcalıklar
Egeşehir Menemen Konutları Projesi'nde ihale tarihi netleşti
Tugay: Zeytinliklerin tahrip edilmesi, üreticinin geleceğe dair güvenini sarsar
Türk Telek Ventures Türkiye’nin teknoloji girişimlerini küresel arenanın merkezine taşıyor
Mersin Sinema Ofisi EUFCN üyesi oldu
Bayraklı’da başkan eşleri buluşması
İzmir'in yaşam boyu öğrenme politikaları Çin'e model oldu
Başkan Tugay, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kazakbaev’i ağırladı
ESA: Uzay misyonunun Merkür'e ulaşmasına bir yıl kaldı
ABD borsalarında endeksler haftanın son işlem günü yükseldi
Trump'ın yeni Ukrayna barış planı etkisiyle petrol fiyatları düştü
Mersin Spor Kulübü, Karşıyaka'yı mağlup etti
Muğla'da çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirildi