ABB’nin Çalışma İstasyonları’ndan 80 binden fazla öğrenci yararlandı
08/11/2025
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), “Üniversite Ankara’da Okunur” sloganıyla öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatına katkıda bulunmayı sürdürüyor. ODTÜ, YHT Gar, Meteoroloji, Kolej ve OSTİM Metro İstasyonlarında 15-35 yaş aralığındaki öğrenciler için hizmete açılan Çalışma İstasyonları, yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencileri konforlu, modern ve güvenli çalışma alanlarıyla buluşturuyor. Metro istasyonlarına yakın konumuyla dikkat çeken Çalışma İstasyonlarında; ücretsiz Wi-Fi, sessiz, toplu ve bireysel çalışma alanları, kütüphane ve dinlenme bölümleri yer alıyor.
13 binin üzerinde üyeye ulaşan Çalışma İstasyonları, hizmete başladıkları günden bu yana ise 80 binden fazla öğrenciyi ağırladı. Merkezlerden yararlanmak isteyen 18 yaş altı öğrenciler velileriyle birlikte merkezlere giderek, 18 yaş üzeri gençler ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı internet adresi üzerinden online başvuru yapabiliyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Çalışma İstasyonları, haftanın her günü
09.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. OSTİM Öğrenci Çalışma İstasyonu’ndan ise pazar
günleri hariç olmak üzere 09.00-18.00 saatlerinde faydalanılabiliyor. İstasyonların adresleri
şöyle:
"YHT Gar Öğrenci Çalışma İstasyonu: Eti Mahallesi, Gar Metro Durağı -1 Kat / Çankaya; Kolej Öğrenci Çalışma İstasyonu: Ziya Gökalp Caddesi, Aksu Sokak, Kolej Metro 1 Kat / Çankaya; ODTÜ Öğrenci Çalışma İstasyonu: Mustafa Kemal Mahallesi, ODTÜ A2 Kapısı Metro İstasyonu / Çankaya; Meteoroloji Öğrenci Çalışma İstasyonu: Kavacık Subayevleri Mahallesi, Fatih Caddesi Metro Girişi -1 Kat / Keçiören, OSTİM Öğrenci Çalışma İstasyonu: OSTİM OSB Mahallesi, Alınteri Bulvarı / Yenimahalle"
Hibya Haber Ajansı

Esenyurt’ta paket ders sistemi uygulaması başladı
İBB Balat spor tesislerini yeniledi
Başkan Aras: Cumhuriyetimizi ileri taşımaya devam edeceğiz
Ertemur: Cumhuriyete sonsuza dek sahip çıkacağımıza söz veriyoruz
Büyükkılıç: Merhamet etmeyene merhamet olunmaz
Bağcılar’da Nurullah Genç Etüt Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı
Osmangazi’de organik ahududu hasadı başladı
TMO'dan arpa ve mısır kontenjanı kararıyla ilgili açıklama
Ankara Valiliği’nden “Kimsesizlerin Kimsesi Olmak” projesi
Bodrum’da çocuklar doğayla buluştu
Konak’ta komşu buluşmaları üçüncü kez gerçekleşti
Büyükşehirden çevre ve çocuk hakları eğitimi
Aydın’da Otizm Destek Merkezleri eğitime devam ediyor
ZMO Genç 120 fıstık çamı fidanını toprakla buluşturdu
Bak: Bayrağımızın dalgalandırılmasında emeği olanlara teşekkür ediyorum
İyi Tasarım/Good Design İzmir_10 sona erdi
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatta iki yeni destek programı yürürlüğe girdi
Keçiören’de yöresel lezzet ustaları ödüllerini aldı
Başkan Gökçe: Atatürk’ün emanetine kararlılıkla sahip çıkacağız