Büyükşehirden çevre ve çocuk hakları eğitimi
08/11/2025
Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kız Çocuklarına Destek Derneği tarafından UNICEF iş birliğiyle “Antalya Çevre Hakları Rotaları” projesi yürütüldüğü açıklandı. Proje kapsamında ilk etapta Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan ve çocukların yoğun olarak kullandığı parklar ve açık alanlar için hazırlanan çevre ve çocuk hakları odaklı eğitim rotaları için iş birliği yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, parkların uluslararası standartlara uygunluğunu belgeleyen dünyaca prestijli Yeşil Bayrak sertifikasını alan Atatürk Kültür Parkı’nın daha iyi tanıtılması, şehir merkezlerinde yer alan parkların birer öğrenme alanı, spor alanı ve yürüyüş alanı olarak da bilinirliğinin sağlanmasının planlandığı belirtildi.
Yapılan iş birliğiyle Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi, Park ve Bahçeler Dairesi ile ortak çalışma yapılarak yeşil bayrak alan Atatürk Kültür Parkı’nda ve diğer parklarda çocuk hakları odaklı eğitimlerin arttırılması sağlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği proje Antalya’da beş farklı çocuk hakları rotası hedefleniyor. Oluşturulan rotalar sadece yürüyüş ve doğa gözlemleri değil; çevre ve çocuk haklarının birlikte tartışılabileceği, öğrenilebileceği ve savunulabileceği uygulamalı bir eğitim ortamı haline getirilecek. Oluşturulan 5 rotadan biri olan Yeşil bayrak ödüllü Atatürk Kültür Parkı’nda çocuklara rehberlik edecek, çevre haklarının çocuklara aşılanmasına öncülük edecek uygulayıcılar için 3 saatlik rehberlik eğitimi verildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Hayat Ekici Gürkan, proje ile çocuklarda orman ekosistemi, afetlere hazırlık, su kaynaklarının korunması ve iklim değişikliği gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, “Çocuk hakları temelinde hazırlanan bu rotalar sayesinde şehrimiz aynı zamanda açık hava öğrenme ve spor ortamına dönüşüyor” ifadelerini kullandı.
Kız Çocuklarına Destek Derneği üyesi Özlem Ezgin, UNICEF desteğiyle yürütülen projenin yaygınlaşmasını hedeflediklerini vurgulayarak “Antalya çevre hakları ve biyoçeşitlilik açısından çok güçlü bir şehir. Bu rotalarla parkları sadece oyun alanı olmaktan çıkarıp, çocuk hakları ve çevre bilincinin konuşulduğu öğrenme alanlarına dönüştürüyoruz. Atatürk Kültür Parkı’nda belirlediğimiz duraklarda belediye personelinin bu uygulamaları çocuklarla yaygınlaştırmasını hedefliyoruz” dedi.
Hibya Haber Ajansı

Esenyurt’ta paket ders sistemi uygulaması başladı
İBB Balat spor tesislerini yeniledi
Başkan Aras: Cumhuriyetimizi ileri taşımaya devam edeceğiz
Ertemur: Cumhuriyete sonsuza dek sahip çıkacağımıza söz veriyoruz
Büyükkılıç: Merhamet etmeyene merhamet olunmaz
Bağcılar’da Nurullah Genç Etüt Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı
Osmangazi’de organik ahududu hasadı başladı
ABB’nin Çalışma İstasyonları’ndan 80 binden fazla öğrenci yararlandı
TMO'dan arpa ve mısır kontenjanı kararıyla ilgili açıklama
Ankara Valiliği’nden “Kimsesizlerin Kimsesi Olmak” projesi
Bodrum’da çocuklar doğayla buluştu
Konak’ta komşu buluşmaları üçüncü kez gerçekleşti
Aydın’da Otizm Destek Merkezleri eğitime devam ediyor
ZMO Genç 120 fıstık çamı fidanını toprakla buluşturdu
Bak: Bayrağımızın dalgalandırılmasında emeği olanlara teşekkür ediyorum
İyi Tasarım/Good Design İzmir_10 sona erdi
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatta iki yeni destek programı yürürlüğe girdi
Keçiören’de yöresel lezzet ustaları ödüllerini aldı
Başkan Gökçe: Atatürk’ün emanetine kararlılıkla sahip çıkacağız