Osmangazi’de organik ahududu hasadı başladı
08/11/2025
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, üretimin tamamen kimyasal ilaç ve gübre kullanılmadan, doğal yöntemlerle gerçekleştirildiğini belirtti. Osmangazi Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek ve köylünün üretimden kopmamasını sağlamak amacıyla iştiraki Gazi Tarım A.Ş. iş birliğiyle organik tarım projesini hayata geçirdi. Mayıs ayında dikilen ahududu fideleri, beklenenden önce meyve verdi. Başkan Aydın, “ Mayıs ayında ekimini yaptığımız ahududu fideleri, beklenenden daha erken zamanda ürün verdi. Aslında biz bu hasadı bahar aylarında bekliyorduk ama doğa bize güzel bir sürpriz yaptı. Buradaki çiftçilerimiz hiçbir ilaç veya kimyasal kullanmadan üretim yaptı. Ürünleri gördük, hepimiz çok memnun olduk” dedi.

Ahududunun ekonomik değerinin yüksek olduğuna vurgu yapan Aydın, projenin amacını, “Çiftçiliğe önem veren, toprağına sahip çıkan ve doğal yöntemlerle üretim yapan insanlarımızı desteklemek. Sertifikalı fidanlar dağıttık, ürün alımını biz üstleneceğiz. Böylece üretici satış sorununu yaşamayacak” şeklinde açıkladı. Bağlı Mahallesi’nin proje için bir deneme alanı olduğunu söyleyen Aydın, “Doğru yöntemlerle üretim yapıldığında başarının mümkün olduğunu gördük. Projeyi büyüterek devam ettireceğiz. Dededen kalma, yıllardır boş duran arazilerde yeniden üretim başlasın istiyoruz. Hem sağlıklı yaşam hem de doğal ürün temini sağlanacak” ifadelerini kullandı.
Çiftçilerden Kenan Taşpınar, “Fideleri başkanımızla Mayıs ayında diktik. Hasadı bu yıl almak bizim için sürpriz oldu. En iyi şekilde çalışarak köyümüzü ve başkanımızı mahcup etmeyeceğim” dedi. Gazi Tarım A.Ş. Genel Müdürü Arca Atay ise, “Bölgenin verimli toprağı ve uygun iklim koşulları sayesinde fideler beklenenden önce meyve verdi. Uludağ bölgesi çilek, ahududu ve böğürtlen gibi ürünler için çok uygun” ifadelerini kullandı.
Başkan Aydın, ahududu hasadından sonra emeği geçen çiftçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Hibya Haber Ajansı

Esenyurt’ta paket ders sistemi uygulaması başladı
İBB Balat spor tesislerini yeniledi
Başkan Aras: Cumhuriyetimizi ileri taşımaya devam edeceğiz
Ertemur: Cumhuriyete sonsuza dek sahip çıkacağımıza söz veriyoruz
Büyükkılıç: Merhamet etmeyene merhamet olunmaz
Bağcılar’da Nurullah Genç Etüt Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı
ABB’nin Çalışma İstasyonları’ndan 80 binden fazla öğrenci yararlandı
TMO'dan arpa ve mısır kontenjanı kararıyla ilgili açıklama
Ankara Valiliği’nden “Kimsesizlerin Kimsesi Olmak” projesi
Bodrum’da çocuklar doğayla buluştu
Konak’ta komşu buluşmaları üçüncü kez gerçekleşti
Büyükşehirden çevre ve çocuk hakları eğitimi
Aydın’da Otizm Destek Merkezleri eğitime devam ediyor
ZMO Genç 120 fıstık çamı fidanını toprakla buluşturdu
Bak: Bayrağımızın dalgalandırılmasında emeği olanlara teşekkür ediyorum
İyi Tasarım/Good Design İzmir_10 sona erdi
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatta iki yeni destek programı yürürlüğe girdi
Keçiören’de yöresel lezzet ustaları ödüllerini aldı
Başkan Gökçe: Atatürk’ün emanetine kararlılıkla sahip çıkacağız